
WHATSAPP NUMARAM:5550565066 VENİ VİDİ GÖZ MERKEZİ CADDEBOSTAN KADIKÖY İSTANBUL RANDEVU 4440481
Hindistan'dan Dr. Soosan Jacob 2016 yılında Korneal Allojenik İntrastromal Halka Segmentlerini (CAIRS) geliştirdi. Bu yöntem, PMMA ile ilişkili komplikasyonları azaltmayı amaçlayarak insan donör kornea dokusundan oluşturulan segmentleri kullanmaktadır. Ancak tünelin oluşturulması hala manuel olarak gerçekleştiriliyordu ve bu da çok ince keratooknus kornealarda zorlayıcı olabiliyordu.
Femtosaniye lazerin hassasiyeti ekleniyor:
Femto-CAIRS
CAIRS tekniği Lübnan'dan Profesör Shady Awwad tarafından daha da geliştirilmiş ve donör insan kornea dokusundan halka segmentini hassas bir şekilde hazırlamak için femtosaniye lazer teknolojisini kullanarak CAIRS prosedürünü geliştirmiştir. Aynı femtosaniye lazeri, hastanın korneasının önceden belirlenmiş bir bölgesinde tünel oluşturarak bu halka segmentini implante etmek için de kullandı. Bu prosedür "Tüm Femto-CAIRS" olarak adlandırıldı.
Femtosaniye lazer kullanmanın en önemli avantajı, allojenik halka segmentlerinin hassas bir şekilde özelleştirilmesi ve keratokonus hastasının korneasına stratejik olarak yerleştirilmesi kapasitesinde yatmaktadır. Femtosaniye lazer, tünellerin korneanın daha derin kısımlarına doğru bir şekilde yerleştirilmesini sağlar ve halka segmenti artık aynı malzemeden (insan korneası) yapıldığı için migrasyon riski ortadan kalkar.
Bugüne kadar kornea şekli ve hasta görüşü üzerinde çok olumlu etkiler görmüşler ve PMMA halkalarına kıyasla allojenik halkaları stromanın en iyi derinliğine tam olarak yerleştirme kabiliyetiyle potansiyel olarak daha etkili bir kornea şekli düzeltmesi sunmuşlardır.
CAIRS adayları tipik olarak 50 ila 70 diyoptri arasında kornea dikliğine ve minimum 300 mikrometre stromal kalınlığa sahiptir. Beklenen sonuç, korneanın beş ila on diyoptriden daha fazla düzleşmesidir..
Femto-CAIRS hem stabil hem de progresif keratokonusta kullanılabilir. İkincisinde, CXL ile birleştirilecektir.
